Cassie Beasley ha creat una història màgica , plena d'ensenyaments precioses i amb una escriptura senzilla i plena d'intriga .

El protagonista de la nostra història és Micah , un nen d'onze anys que fa que viu amb el seu avi des que els seus pares van morir. És un nen valent i amb un do especial per a fer nusos , heretat de la seva família .

Circus Mirandus: Cassie Beasley

La història màgica de temàtica segueix Miquees Tuttle i la seva amiga Jenny , qui es va embarcar en una aventura per trobar el misteriós circ Mirandus i la seva major mag en un esforç per salvar avi moribund de Miquees .

 

Stone Village va dir que la història hauria de fer una crida als fans de " Peter Pan ", " Big Fish " i l'obra de Roald Dahl. Els productors estan complint amb els escriptors i directors per a l'adaptació de la pel·lícula.

 

 La Galra convertida

 

.

 

 La Galera convertida en una de las Editoriales de más prestigio con la incorporación de libros de la calidad literaria para los jóvenes y mayores es importantísimo valorar la inquietud de esta Editorial para este tipo de riesgos acertando de lleno asi que os pido leer el libro una Historié impresionando

 

 

 

 

 

 

" Circ Mirandus " s'ha fixat per a la seva publicació al juny a través del pingüí. La segona novel·la de Beasley en la franquícia és degut a l'any 2016 .

 

 

 

crèdits de producció de Steindorff inclouen " Lincoln Lawyer ", " Jane Got a Gun " i " L'amor en els temps del còlera. " Es va produir Exec " Xef " , la sèrie de televisió " Las Vegas " i la minisèrie " Empire Falls " .

 

Circus Mirandus: Cassie Beasley

Recomendación que no falte este libro en la Biblioteca sus hijos y usted misma se lo agradecerán, felicitaciones a Galera por su Edición tan especial y tan bien cuidada de detalles

Solo con mucha pasión fue posible construir desde cero, en 1963, una editorial clave para entender la literatura infantil y juvenil de nuestro país: la Galera.

Y sólo el hecho de mantener esta pasión ha permitido que aquella editorial se haya convertido en una de las más importantes de Cataluña y España, con más de 200 novedades anuales.

Una pasión que queda clara en la firme apuesta por la política de autor, que nos llevó a publicar por primera vez muchos de los que llegarían a ser los grandes autores de literatura infantil y juvenil de la segunda mitad del siglo XX. Y, a partir de 2009, a crear diferentes sellos y ampliar el abanico de autores con muchos de los mejores talentos consolidados y los noveles más prometedores, iniciando así el período de crecimiento más sostenido de la historia de la editorial.

Con la misma pasión, la Galera afronta los nuevos retos de un mundo que ya no entiende de fronteras. La exportación y la venta internacional de derechos han hecho posible tener ves selles a la vez en Europa, América Latina y Asia.

Así, más de 50 años después de su nacimiento, la Galera es más fuerte, más relevante y más grande que nunca. Lo único que se mantiene exactamente igual es, claro está, la pasión.

Sinopsis

Hi ha moltes novel·les del 1714. Aquesta és la novel·la del 1715.
Descobreix la vida de Catalunya després del setge, a càrrec de l'experta en best-sellers històrics del nostre país.

Barcelona, 1715-1716. Caterina, una jove orfe que de petita va ser acollida al convent de santa Clara, es veurà obligada a refugiar-se a casa dels seus oncles, ja que el rei Felip V ha ordenat construir la Ciutadella allà on hi havia el convent. Però l'oncle Jeroni l'assetja contínuament i la noia decideix fugir.

La Merla Blava, una organització antibubònica que, de primer la confon amb l'espia Mariana de Copons, aprofita la semblança i l'acull a les seves files. I, si en un principi l'amistat uneix Caterina i Mariana, la gelosia d'aquesta les acabarà enfrontant. Mariana no pot evitar que Antoni, el seu amant, s'enamori de Caterina que també n'està d'en Josep, el noi que va conèixer quan vivia a casa dels seus oncles.

Mentrestant, un oficial francès, mà dreta del coronel Le Querosè a qui Mariana va trair durant la guerra de Successió, busca el moment de venjar-se...

I enmig de les intrigues polítiques i personals, de matinada, la Merla Blava deixa sentir el seu cant i lluita en defensa dels oprimits.
Preguntes, sobre el llibre La merla blava
1º Mariana de Copons, un dels personatges històrics que apareix a La merla blava, una novel·la ambientada a l'any 1715-1716 a Barcelona, sabem que va morir l'any 1757 en una casa de lloguer del carrer de Sant Domènec del Call de Barcelona. Vostè va néixer en aquest carrer. Una curiosa casualitat...

PARLEM EM CARME:

carrer de Sant Domènec  Casualitat i "causalitat", perquè no és la primera vegada que em passa. En altres novel·les que he escrit (Bàrcino, L'Enigma Colom) havia coincidit que alguns dels meus protagonistes històrics estaven relacionats amb aquest carrer. Era una circumstància que ja sabia abans de començar a escriure, però en el cas de La merla blava, un personatge em va sorprendre: Mariana de Copons. Quan ja tenia lligat l'argument i feta la major part de la recerca, vaig descobrir que la protagonista històrica de la novel·la, l'esmentada Mariana de Copons, havia mort en aquest carrer. I les casualitats-causalitats no s'acaben aquí: a la novel·la A punt d'estrena que sortirà publicada el 17 de febrer d'enguany, el carrer de Sant Domènec torna a fer acte de presència.

 

2º   El llibre, a banda de ser una novel·la molt bona, sembla també un guió de pel·lícula...

 

La merla blava és una novel·la d'aventures. D'acord amb el gènere, necessita acció i això l'acosta a la dinàmica pròpia d'un guió.

 

3º Que hi fa, que cuidi tant els detalls? En altres novel·les històriques seves ja observem aquest fet. Això fa que el lector s'enganxi més al tema i l'ajudi a comprendre aspectes que potser passarien desapercebuts.

 

 

 

M'encanta que les meves novel·les aportin detalls d'una època, d'un lloc, d'una situació..., que el lector s'hi pugui ficar de ple i per això els detalls són de gran ajuda. Sóc de l'opino que si una qüestió determinada m'ha cridat l'atenció, crec que també podrà ser de l'interès dels lectors i per aquest motiu m'agrada compartir-ho amb ells.

 

 

4º A part dels  premis, de les vendes i  altres coses... Què busca una escriptora com vostè  en tants  i tants  llibres?

 

 

 

Busco descobrir, aprendre. Per a mi l'escriptura és una necessitat vital i és la millor manera de comunicar-me. Encara que no m'hi he dedicat fins que he sigut gran (tenia 41 anys quan vaig publicar el meu primer llibre), sempre he escrit, des de petita. I ho continuaria fent encara que no publiqués cap llibre.

 

5º En la confecció del llibre, no pròpiament en l'escriptura, hi intervé molta gent. Fan falta tots?

 

 

 

Un llibre és un treball d'equip, un cadenat que es composa de moltes baules. Comença amb l'escriptor i la tanca el lector. En la seva confecció hi intervenen moltes persones i cadascuna té la seva funció: l'editor, l'Il·lustrador (si hi ha il·lustracions, és clar), el corrector, comunicació, màrqueting, distribució...

 

 

 

6º  Voldria que fos vostè qui m'acabés de convèncer del perquè d'aquest llibre. I dels motius del seu èxit.

 

 

Tenia la necessitat d'explicar què va passar just a l'endemà del 1714. D'aquest any se n'ha parlat molt, calia i cal fer-ho, però també és important parlar del que va passar immediatament després de la guerra de Successió. Fa de mal dir per la pròpia autora, però m'imagino que si ha agradat i agrada és perquè és una novel·la que malgrat la ficció, que n'hi ha, i molta, és creïble, perquè retrato amb fidelitat com va quedar Barcelona després de la desfeta i com ho van patir els seus habitants. A més, els personatges de ficció, encara que són inventats podien haver existit perfectament.

 

7º Parlem ja d'una cinquantena de llibres. La merla blava és, precisament, el que fa cinquanta. Creu que l'han valorat prou? Faci vostè una valoració...

 

És una qüestió subjectiva, però tinc la sensació que no, que no prou. Tanmateix, he de reconèixer que només és això, una sensació. En el decurs d'una trajectòria hi ha de tot, moments dolços i moments durs. Vull quedar-me amb la part positiva, que tots els moments m'han ajudat a aprendre. Costa molt obrir-se camí quan parteixes del no res, quan ets una completa desconeguda que no coneix a cap escriptor, cap editor, cap periodista... I aquest ha estat el meu cas, no coneixia ningú que em pogués orientar. Si miro cap enrere, però, em sento orgullosa d'haver anat aconseguint tot el que fet, de mica en mica, treballant molt.

 

8º  Mariana de  Copons i Armengol, aristòcrata catalana i cunyada d'un comte, el comte Torre de Mata. Parli una mica del personatge. Per què la va triar?

 

És un personatge molt atractiu. "Necessitava" un personatge femení per a la meva novel·la d'aventures, una dona que tingués prou empenta. Una espia m'anava que ni pintada. Que se sàpiga poc sobre ella m'ha facilitat que em pogués prendre llicències.

 

 

 

9º Quan finalitza el llibre vostè l'acaba amb unes paraula que molts voldríem que fossin realitat: "Encara que hagin de passar molts anys, nosaltres, a través d'aquells que ens seguiran, continuarem la lluita fins que aconseguim recuperar tot el que ens han pres: les institucions, els drets, la llengua... la llibertat".

 

 

 

Depèn de nosaltres, de la nostra perseverança i força de voluntat. I resistència. Crec que tenim aquestes qualitats. Si hi afegim la de saber fem pinya (bé que en sabem, només cal que pensem en els castellers) tenim l'èxit garantit.

 

 

 

 

 

 

 

10º Me estranya moltíssim, que el llibre no tingui ofertes de cara com li he dit primer, per fer-ne una pel·lícula; seria el premi final. 

 

 

 

M'encantaria que de La merla blava se'n fes una pel·lícula o una sèrie. S'accepten suggeriments. Si algú s'anima, per a mi encantada.

 

15. Jul, 2016

OPINIO: VALENTI FAINÊ

Sobre la meua valoració al llibre tinc de insinua que tan sols e llegit dos llibres de la Autora aquet a superat el que jo en pensava a combinat molt be, tot allò que mols no sabem estem segurs que es una escriptora que em un altre moment, i després de mes de una cinquantena de llibres de un valor literari cada vegada mes important esta apuntant molt amunt escriptora que donarà de parla de fet a aconseguit moltíssims èxits

Maria Carme Roca presenta la seva novel·la 'La merla blava' al CRAD Badalona

Publicado el 30 sept. 2015


'La merla blava' és el títol del llibre que a càrrec de la Maria Carme Roca s'ha presentat al Centre de Recursos i Assessorament per les Dones de Badalona. La novel·la descobreix la vida de Catalunya després del setge situant la seva trama al període de 1715-1716. Caterina, una jove orfe que de petita va ser acollida al convent de santa Clara, es veurà obligada a refugiar-se a casa dels seus oncles, ja que el rei Felip V ha ordenat construir la Ciutadella allà on hi havia el convent. Però l'oncle Jeroni l'assetja contínuament i la noia decideix fugir. La Merla Blava, una organització antiborbònica que, de primer la confon amb l'espia Marianna de Copons, aprofita la semblança i l'acull a les seves files. I, si en un principi l'amistat uneix Caterina i Marianna, la gelosia d'aquesta les acabarà enfrontant. Marianna no pot evitar que Antoni, el seu amant, s'enamori de Caterina que també n'està d'en Josep, el noi que va conèixer quan vivia a casa dels seus oncles. Mentrestant, un oficial francès, mà dreta del coronel Le Querchois a qui Marianna va trair durant la guerra de Successió, busca el moment de venjar-se... I enmig de les intrigues polítiques i personals, de matinada, la Merla Blava deixa sentir el seu cant i lluita en defensa dels oprimits.

Un altre dels atractius del llibre, i que s'ha tractat al CRAD, és que en La merla blava hi conviuen els personatges històrics amb els de ficció. Personatges que conviuen amb naturalitat. Per exemple i pel que fa als personatges històrics ens trobem amb la Mariana de Copons i Armengol, personatge molt interessant dama aristocràtica que se sap que va fer d'espia durant la guerra. També en José Patiño Rosales i Joris Prosper Van Verboom. Pel que fa als personatges ficticis la protagonista és la jove Caterina Castellví.

'La merla blava' és la publicació número cinquanta de la seva llarga trajectòria literària. Una trajectòria que l'autora valora molt positivament. La Maria Carme Roca i Costa és historiadora i filòloga. Des de l'any 1997 es dedica professionalment a l'escriptura. Ha publicat llibres de tots els gèneres. Si bé és especialment coneguda per les seves novel·les històriques, com Barcino, en literatura infantil i juvenil té tots els premis més importants del país.

El CRAD complementa la presentació del llibre amb una ruta literària amb l'autora que tindrà lloc el pròxim dimecres, 7 d'octubre.