Taschen és una editorial fundada el 1980 per Benedikt Taschen a Colònia, Alemanya. Taschen és reconeguda dins del món editorial per tenir l'objecitu d'oferir llibres d'art de bona qualitat i bon disseny a preus assequibles.

L'empresa es va iniciar com Taschen Comics publicant l'extensa col·lecció de còmics de Benedikt Taschen. Taschen intenta apropar l'art a un públic més ampli, mitjançant la publicació de llibres sobre fotografia artística, pintura, disseny, moda, història de la publicitat, cinema i arquitectura, entre altres.

Taschen publica les seves obres en diferents versions, des d'edicions de butxaca amb biografies d'artistes de tots els temps o petites introduccions a diferents moviments artístics de la història de l'art fins a grans edicions de luxe on es detallen les obres completes de Leonardo da Vinci. L'empresa també edita calendaris i targetes postals.

Actualment (2008) existeixen botigues exclusives de Taschen a ciutats com Berlín, Tòquio, Los Angeles, París i Nova York


Las cenas de Gala

El libro de cocina surrealista de Salvador Dalí
La comida y el surrealismo son amantes perfectos: sexo y langostas, collage y canibalismo, el encuentro de un cisne y un cepillo de dientes en una pastelería. Las cenas opulentas que organizaban Salvador Dalí (1904-1989) y Gala (1894-1982), su mujer y musa, fueron legendarias. Afortunadamente para nosotros, Dalí publicó un libro de cocina en 1973, Les dîners de Gala, que desvela algunos de aquellos ingredientes sensuales, imaginativos y exóticos que confluían en tan célebres encuentros.

Esta reimpresión agrupa las 136 recetas en 12 capítulos, ilustrados especialmente por Dalí y organizados en función de los distintos platos, así como una sección dedicada a los afrodisíacos. Las ilustraciones y las recetas se acompañan de las extravagantes reflexiones de Dalí cual asuntos tratados en las conversaciones durante las cenas: "La mandíbula es nuestra mejor herramienta para aferrarnos al conocimiento filosófico".

Todas las valiosas recetas del libro pueden prepararse en casa, aunque en algunos casos se requiera buena mano en la cocina y una despensa bien surtida. Son platos de la vieja escuela, con especialidades de los mejores chefs franceses de restaurantes de París condecorados con estrellas Michelin como Lasserre, La Tour d’Argent, Maxim’s y Le Train Bleu. El buen gusto, por voluptuoso que sea, nunca pasa de moda. Y dando a conocer al gran público este libro excepcionalmente raro, TASCHEN aporta una obra de arte, un recetario práctico y una experiencia multisensorial a la cocina actual.

Les diners de Gala', el surrealista libro de cocina de Dali

 

Les comensals de Gala està dedicat únicament als plaers del gust ... Si vostè és un deixeble d'una d'aquestes calories-comptadors que compleixen els plaers de menjar en una forma de càstig, tanca aquest llibre alhora; és massa viu, massa agressiu, i massa impertinent per a vostè. "- Salvador Dalí

 

 

 

Aliments i el surrealisme fan perfectes companys de llit: Sexe i llagostes, collage i el canibalisme, la reunió d'un cigne i un raspall de dents en un cas de pastisseria. Els sopars opulentes llançades per Salvador Dalí (1904-1989) i la seva esposa i musa, Gala (1894-1982) eren part de la llegenda. Per sort per a nosaltres, Dalí va publicar un llibre de cuina en 1973, Les comensals de Gala, que revela alguns dels elements sensuals, imaginatius, i exòtics que componien les seves reunions notoris.

 

 

 

Aquesta reimpressió ofereix totes les 136 receptes de més de 12 capítols, especialment il·lustrats per Dalí, i cursos organitzats pel menjar, incloent afrodisíacs. Les il·lustracions i les receptes estan acompanyades de reflexions extravagants de Dalí sobre temes com ara la conversa del sopar: "La mandíbula és la nostra millor eina per captar el coneixement filosòfic."

 

 

 

Totes aquestes receptes riques es poden cuinar a casa, encara que alguns requereixen habilitat practicat i un rebost ben assortit. Aquesta és la cuina de la vella escola, amb els àpats pels principals xefs francès de tals restaurants de París estel·lars com Lasserre, La Tour d'Argent, Maxim, i Le Train Bleu. El bon gust, però voluptuosa, mai passa de moda. En fer aquest llibre excepcionalment rar disponible per a una àmplia audiència, TASCHEN ofereix una obra d'art, un llibre de cuina pràctica, i una aventura multisensorial per a les cuines d'avui.

 

 

 

 

 

 

Totes les valuoses receptes del llibre poden preparar a casa, tot i que en alguns casos es requereixi bona mà a la cuina i un rebost ben assortit. Són plats de la vella escola, amb especialitats dels millors xefs francesos de restaurants de París condecorats amb estrelles Michelin com Lasserre, La Tour d'Argent, Maxim 'si Le Train Bleu. El bon gust, per voluptuós que sigui, mai passa de moda.

Resultat d'imatges de Las cenas de Gala El libro de cocina surrealista de Salvador
 Dalí opinion sobre el libro

I donant a conèixer al gran públic aquest llibre excepcionalment rar, Taschen aporta una obra d'art, un receptari pràctic i una experiència multisensorial a la cuina actual.

 

"La predilecció de Dalí pel menjar té a veure amb el fet que el seu pare, com a bon català, era de bon dent i va portar al seu fill per diversos dels millors restaurants d'Espanya", va explicar Gregorio Urriola, director de la Fundació universitària Iberoamericana (Funiber) a Panamà i un dels organitzadors de la exposición.Las obres, de 76 centímetres de llarg i 56 centímetres d'ample, van ser pintades el 1971 per il·lustrar el llibre de cuina els Sopars de Gala, del qual només es van publicar un miler d'exemplars en 1974.El llibre, que es divideix en 12 capítols, reuneix 136 receptes, algunes d'elles elaborades pels llavors xefs més prestigiosos del món i altres invenció del mateix Dalí. "en una de les seves autobiografies (Dalí) explica que des dels sis anys volia ser cuiner ", ha apuntat Urriola.El geni de Figueres va decidir escriure el receptari després de sopar al cèlebre Resultat d'imatges de Las cenas de Gala El libro de cocina surrealista de Salvador Dalí opinion sobre el libro

 

Maxim 'si provar el menú que els cuiners del restaurant parisenc havien servit dies enrere durant un sopar de gala organitzat pel Sha Mohamed Reza Pahlavi en Persépolis (Iran) per commemorar els 2.500 anys de la fundació de l'Imperi persa. "Ell va associar el terme sopar de gala amb gala, la seva esposa, la seva dona, la seva companya de vida i d'aquí va venir el títol del llibre ", ha indicat el director de Funiber.En les làmines apareixen els tres aliments" més simbòlics i omnipresents de la pintura de Dalí ": l'ou, el pa i el formatge, que van inspirar algunes de les seves obres més icòniques com la persistència de la memòria (1931), coneguda també com Els rellotges tous, ha indicat Urriola.En el llibre Els Sopars de Gala, Dalí va encunyar el terme "gastroentèrica" per resumir la seva visió artística de la cuina i explicar l'enorme relació que, al seu parer, existeix entre la pintura i la gastronomia. "Ell deia que les dues disciplines són arts combinatòries. La pintura combina el color i el menjar, el color, el sabor i l'olor ", ha apuntat Urriola.El geni espanyol solia dir també que la mandíbula és l'òrgan" més filosòfic de l'home "ja que és l'únic que ens permet menjar i que ens manté "en contacte amb la vida real", va recordar el director de Funiber.La mostra, que es pot veure fins al proper 28 de juliol el Centre Cultural Casa Soldat, és la segona part d'un cicle dedicat al geni espanyol organitzat per Funiber i l'Ambaixada d'Espanya a Panamà.

Libre exclusiu de una Editorial mol especial que cuida en moltíssima modernitas las obras que seguéis surtin de las seves ideas de la Cultura Editora TACHEN