SOBRE ALGÓN EDITORES

Quienes somos
Algón Editores es un sello editorial de ensayo político y económico que nace con la vocación de acercar a las librerías españolas un conjunto de títulos firmados por intelectuales, pensadores, economistas, literatos, periodistas y fotógrafos de prestigio a nivel nacional e internacional.

Es un proyecto intelectual y empresarial promovido por un grupo de personas comprometidas con la necesidad de aportar un punto de vista crítico sobre la realidad actual, así como alumbrar alternativas para un mundo sumido en una profunda crisis y no sólo económica.

Yo quise que hubiera un comienzo, y creé los cielos y la tierra. Hice la luz para alternarla con las tinieblas. En mi universo dominado por la aguas interpuse un firmamento para separarlas y le llamé cielo. Concentré las aguas que se agitaban debajo del cielo en un punto de mi universo, sobre las que hice emerger una superficie seca, a la que llamé tierra. Creé el sol y la luna. Poblé las aguas de animales y sobre ellas dispersé aves que se batieran ingrávidas sobre la tierra. Cuando en la tierra ya moraban animales, creé un ser que estaba llamado a dominarles. Una existencia al que llamé hombre. Este fue el génesis que decidí e hice. Desde aquel principio con el firmamento, la tierra y el manto que la cubría con estrellas; hasta su final, con la tierra adueñada por la vida.

El Génesis / En el principio... La Creación

En Gènesi. El començament

En Gènesi. El començament seu contingut ens resultarà familiar ja que es tracta d'explicar-nos i il·lustrar-nos el Gènesi (que és el primer llibre de l'Antic Testament segons la Bíblia), la qual cosa no ho fa menys interessant en absolut. A més com ja la pròpia editorial ens indica el contingut ha estat cuidat al màxim i revisat per experts acadèmics de manera que resulti respectuós per a tothom i satisfaci tant a aquells que tinguin fe com aquells el interès sigui en el sentit cultural o literari.

si és com comença el mateix Creador (en primera persona) a explicar-nos com va començar tot. La forma en que va donar origen a la terra i als éssers vius durant els sis primers dies, al setè va descansar quan va veure acabats el cel i la terra, els mars, el dia i la nit, els astres i les estrelles. Ja havia dotat els animals de vida i amb ells poblat terra, mar i aire. El següent pas va ser modelar l'home i la dona de la costella d'aquest i els va col·locar en un verger a Edèn, un paradís a l'orient en on podrien tenir tot el que desitgessin complint només una petita norma.

Del text s'ha encarregat Jorge Riet mostrant un gust i una cura exquisida. Són cinc capítols (el començament, El Paradís, El Pecat, La descendència i El meu aliança eterna amb l'ésser humà i la terra) els que construeixen la història agrupant en blocs temàtics.

 

Les il·lustracions, de la mà de l'artista Miguel Carini, són d'una bellesa extraordinària. Profundament acolorides van representant el text amb moltíssima màgia i creant tot un món de sensacions al lector a força d'aquarel·la i aquarel·la, guaix i tinta com a base i il·luminades amb pastís. Estan pensades de forma molt original i perfectament d'acord amb les imatges que podem tenir sobre la nostra cultura.

 

conclusió

 

Gènesi. El començament és una obra que gaudirà qualsevol tipus de lector, independentment de quins siguin els seus gustos literaris per la seva gran bellesa. Una obra que transmet l'amor a la literatura i al treball ben fet.