Ara Llibres és una editorial cooperativa al servei de la cultura catalana, compromesa amb la innovació i amb vocació internacional.

Treballem amb una aposta ferma per a la generació d’idees, la creativitat i la innovació.

Jordi Finestres
Una descoberta excepcional que permet a l’historiador seguir les últimes passes del president republicà hora a hora, pràcticament minut a minut, i recrear un dels episodis més obscurs del passat recent del nostre país: la persecució a França del president electe a l’exili, la seva captura i empresonament i la seva vergonyosa execució per part del bàndol franquista insurgent. Una documentadíssima investigació, en edició il·lustrada, que es llegeix com una intriga absorbent, de trist i cèlebre final, en la qual ressonen amb emoció les últimes paraules del president: “Per Catalunya!”.

En el 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, Jordi Finestres revela un dels grans misteris de la història de Catalunya: Qui va posar fi a la vida del president Companys al castell de Montjuïc? De qui fou el tret de gràcia“Acabo d’ordenar a un grup d’homes que afusellin el president de la Generalitat de Catalunya, el senyor Lluís Companys. I jo l’he rematat al terra. Que Déu tingui pietat de la seva ànima i que perdoni la meva”. Això és el que va dir a la seva dona i als seus fills quan va tornar a casa de ben matí, segons recull la revista ‘Sàpiens’ i el diari ‘El País’. ?

Jordi Finestres
(Manresa, 1974) És periodista, especialitzat en l’àmbit de la comunicació esportiva i política i també de la divulgació i investigació històrica a la revista Sàpiens. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, tant en premsa com a la televisió. Ha publicat més d’una vintena de llibres, la majoria dels quals, centrats en temàtica històrica i en l’esport.

L’historiador Jordi Finestres ens proposa amb aquest llibre seguir les últimes passes del president republicà hora a hora, pràcticament minut a minut, i recrear un dels episodis més obscurs del passat recent del nostre país: la persecució a França del president electe a l’exili, la seva captura i empresonament i la seva vergonyosa execució per part del bàndol franquista insurgent. Una documentadíssima investigació on descobrirem qui va posar fi a la vida del president Companys al Castell de Montjuïc. Amb il·lustracions de Quim Roser, els fets es llegeixen com una intriga absorvent.

 

 

“Acabo d’ordenar a un grup d’homes que afusellin el president de la Generalitat de Catalunya, el senyor Lluís Companys. I jo l’he rematat al terra. Que Déu tingui pietat de la seva ànima i que perdoni la meva”. Això és el que va dir a la seva dona i als seus fills quan va tornar a casa de ben matí, segons recull la revista ‘Sàpiens’ i el diari ‘El País’.

El brigada mont-rogenc no va tornar a parlar mai més del cas. Per primer cop es desvetlla així el nom de l’autor del tret de gràcia i ho fa el periodista Jordi Finestres al llibre ‘Retrat d’un magnicidi. Les últimes hores del president Companys’ (Ara Llibres).