Reivindiquem la vigència d’aquests relats deliciosos que van marcar els orígens d’Amsterdam. Un escriptor estimat que aconsegueix que estimem la lectura.

Reivindiquem la vigència d’aquests relats deliciosos que van marcar els orígens d’Amsterdam. Un escriptor estimat que aconsegueix que estimem la lectura. 100 contes morals és un recull de magnífics realts breus idonis per llegir abans d’anar a dormir de la mà d’un dels escriptors més estimats al nostre país. Amb un to de faula moralitzant ens endinsem en un univers conegut i sorprenent alhora per conèixer homes i dones que s’estimen, que se separen, amants que s’amaguen, desconeguts que s’observen, vells que recorden, l’inevitable pas del temps. Tot allò que conforma la nostra realitat més propera escrit amb una màgia inconfusible a 100 contes morals.

100 contes morals - Edició 10è aniversari

Pare de cinc fills, va ser fundador i editor de l'editorial Barril & Barral. Com a escriptor ha escrit una quinzena d'obres i ha guanyat diversos premis: el Pere Quart d'humor i sàtira per Un submarí a les estovalles el 1988, el Ramon Llull per Parada obligatòria el 1998, el Ramon Muntaner per Tots els ports és Diuen Helena el mateix any, el premi Crítica Serra d'Or de Literatura Infantil i Juvenil per la mateixa obra el 2000, el premi 23 d'abril pel Certes mentides el 2002 i el premi Sant Joan de Caixa Sabadell per Les terres promeses en 2010.

El 2011 va formar part del consell assessor de Josep Antoni Duran i Lleida a les eleccions generals, una notícia que en el seu moment va causar certa sorpresa perquè sempre s'havia associat Barril amb les tesis socialistes. Des de feia dos mesos estava ingressat a l'Hospital Clínic per problemes hepàtics que finalment no ha pogut superar.

100 contes morals és un recull de magnífics realts breus idonis per llegir abans d’anar a dormir de la mà d’un dels escriptors més estimats al nostre país. Amb un to de faula moralitzant ens endinsem en un univers conegut i sorprenent alhora per conèixer homes i dones que s’estimen, que se separen, amants que s’amaguen, desconeguts que s’observen, vells que recorden, l’inevitable pas del temps. Tot allò que conforma la nostra realitat més propera escrit amb una màgia inconfusible a 100 contes morals.

Joan Barril retrata històries quotidianes en el seu últim llibre '100 contes morals' El periodista i escriptor, Joan Barril, recull a '100 contes morals' (Amsterdam Llibres) una selecció de contes de la seva activitat periodística on narra petites històries quotidianes amb un to de faula que el distingeix. L'escriptor va comentar que aquesta selecció de contes "crea certa addicció" en ser un conjunt d'històries curtes on la presència del present "és bastant intencionada" per donar sensació d'actualitat al lector. Barril va destacar que els lectors sentiran "la mus ... Llegir més: http://www.europapress.es/catalunya/noticia-joan-barril-retrata-historias-cotidianas-ultimo-libro-100-contes-morals-20080221131617.html (C) 2015 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió d'aquest contingut sense el seu previ i exprés consentiment.

 

La opinió es llegir el llibre

Que volen que els digui sobre el llibre, segueix en la línia importantíssima que portava JOAN BARRIL, un autor que ens deixa i s'acomiada després dels seus grandíssims i constants opinions en diversos mitjans de comunicació, una neumonia, malaltisa se l'ha emportat, D.E.P.

100 contes morals és una manera d'expressar el llarg camí de relats a què ens tenia acostumats  el JOAN.

Un comunicador com ell no ha de ser ni tan sols qüestionat per ningú ho tenia tot i el llibre així defineix les seqüències de la vida el que normalment passa en el dia a dia qui sóc jo per descobrir que el llibre no deixa de ser una de les millors peces que ens ha deixat perquè anem reflexionant al pas d'anar creixent també com no per màgia del poema.

El llibre és un entendridor amic de la nit,  ell mateix ho comenta abans  de dormir llegeix el llibre, les  teuas pulsacions baixessin i et relaxaràs només seguinlo, tan  mateix com si cantessis una cançó.

Una forta abraçada allà on estiguis i aquí et trobarem molt la teva falta de no estar entre Nosaltres D.E.P.