Ara Llibres és una editorial cooperativa al servei de la cultura catalana, compromesa amb la innovació i amb vocació internacional.

Treballem amb una aposta ferma per a la generació d’idees, la creativitat i la innovació.

Un crit ofegat de terror. Una novícia morta violentament penja d’una corda al pou del Monestir de Santa Maria de Pedralbes. La jove Alamanda guarda gelosament una carta que amaga un secret decisiu per al futur de Catalunya. Són els anys següents a la Revolta dels Segadors i els nobles i burgesos pateixen les conseqüències econòmiques de la guerra contra Castella. Què explica aquesta carta de la qual depèn el poble català?

El monestir de Pedralbes i la Barcelona del segle XVII són l’escenari d'El monestir de les ombres, una història d’intriga i amor com no l’havíem vist mai abans.

El monestir de les ombres

Un crit ofegat de terror. Una novícia morta violentament penja d’una corda al pou del Monestir de Santa Maria de Pedralbes. La jove Alamanda guarda gelosament una carta que amaga un secret decisiu per al futur de Catalunya.

Són els anys següents a la Revolta dels Segadors i els nobles i burgesos pateixen les conseqüències de les guerres econòmiques contra Castella. Què explica aquesta carta de la qual depèn el poble català? El Monestir de Pedralbes i la Barcelona del segle XVII són l’escenari d’aquesta història d’amor i d’intriga.

El monestir de les ombres

Bea Cabezas i Blasco (Barcelona, 1976), llicenciada en periodisme, ha treballat principalment al setmanari El Temps i al diari Avui, on va publicar els seus primers escrits de ficció a la columna Bleecker and Broadway, el dietari de Joan Bois, des de Nova York. Ha completat la seva formació literària vinculada al món del teatre a través de la Sala Beckett i els cursos de dramatúrgia de l’Obrador. Aquesta és la seva primera novel·la.

Els carrers del casc antic de Barcelona, la comunitat i els voltants del Monestir de Pedralbes, la vila de Sarrià, el poble de Lles i els prats de la Cerdanya… són alguns dels escenaris de la novel·la. Espais que tots podem reconèixer i que podem redescobrir a través de la seva història. Al segle XVII la ciutat era molt diferent de com la veiem ara. Molts dels seus edificis encara es conserven, com els que podem trobar al carrer Montcada de Barcelona, però ens els hem d’imaginar sobretot a les fosques, sense llum artificial, silenciosos, com una tomba.

Una mort violenta
Un secret amagat
Un conflicte entre nacions
Una història d’amor impossible
Una traïció política
Una novel·la d’intriga