Han pasado 17 años, estamos en 1840.

Daniel, el hijo adoptivo de Rodrigo Pizarro, vuelve a casa tras combatir en la primera guerra carlista. Por un motivo nimio, ha discutido con sus padres y lleva unos años sin saber de ellos. Al regresar, se entera de que ella ha muerto y él ha viajado a Filipinas.

Sin nada que le una a este nuevo panorama vital que se le presenta, decide viajar hasta allí en busca de su padre, un periplo de meses que le llevará a hacer escala en antiguas colonias del que fue el gran imperio español. Daniel será testigo de esa pasada gloria y la decadencia de la nación más influyente de los siglos pasados.

Por fin en Filipinas, indaga en busca de su padre. Demostrará que es heredero de la educación que éste le ha dado, su carencia de escrúpulos y ese extraño código de honor seudoquijotesco conducirán todos sus actos, inmerso en un universo creado por su afán entre aventurero y honorable que guía cada uno de sus pasos.

El encuentro entre padre e hijo, ¿tendrá lugar al fin?

LA ULTIMA FRONTERA Ricardo Muñoz Fajardo, Escritor y Editor.

Seguint els passos de Rodrigo Pizarro, aquest cop, Ricardo, ens relata les aventures del seu fill adoptiu.

Aquest discuteix amb els seus pares i part a combatre en la guerra carlina, al seu torn, set anys després, en què no ha sabut res d'ells, no els troba. La seva mare ha mort i el seu pare ja no hi viu.

Seguint-li la pista esbrina que pot estar a Filipines.

S'acosta al seu antic general i aconsegueix acompanyar-lo, ja que aquest és nomenat governador de Filipines, en un viatge que durarà uns quatre mesos fins arribar a la destinació que els dos busquen.

Al llarg de la història vivim les ventures i desventures de Daniel, protagonista d'aquesta novel·la, però alhora ens explica el moment en què es desenvolupa amb tots els detalls de l'època, com és propi en Ricardo. A més del moment històric, l'entorn cobra vida en aquestes pàgines, i la vida del vaixell se'ns mostra més amb el detallat relat de cada lloc prop d'on passa o fa parada el navili.

Daniel comença portant un "diari" de la travessa, fet que aprofita el general per encarregar-li un informe detallat de cada lloc pel qual passin. Per a això recopila i ordena informació que presenta leyéndosela abans d'arribar a un d'aquests llocs. Per aquesta raó anem coneixent tot tipus de dades de Canàries, Madeira, Lanzarote i resta d'illes, el continent Africà, el golf de Guinea, Ciutat del Cap, Zanzibar, Cambodja ... i tants altres llocs fins a arribar a Filipines.

Vivències i informació s'entremesclen fins a arribar a destinació. Però encara queda molt per descobrir ... Daniel no troba al seu pare, se les enginya per aconseguir una feina que alhora li deixi temps per seguir la seva recerca, la qual li porta per camins sorprenents, que ens faran gaudir de tots els inesperats girs d'aquesta novel·la.

 

 

Segons anava llegint aquesta gran història, no podia per menys que pensar en la portada.

Un llarg viatge en vaixell, una destinació: Filipines; un diari de bord que ens relatarà el més interessant dels llocs pels quals passaran ... Tot això unit passa a ser aquesta portada que espero agradi a cadascun dels seus lectors.