'acaba de publicar el llibre 'Dibuixant Reus', una obra que proposa una passejada per la ciutat de la mà de diversos dibuixant que il·lustren, amb una mirada personal i alhora molt reconeixible, un carnet de viatge per alguns dels seus àmbits més populars i també per d'altres una mica més allunyats del dia a dia de la població de la ciutat. Els autors, amants de la població que els va veure néixer, sostenen que aquesta ciutat té molts racons per veure i descobrir i és per això que, mitjançant la il·lustració, ho han convertit en llibre.Els seus autors, nascuts a Reus, són Teresa Llorach Manresa (1965) i Eduard López Mercadé (1961). Graduada en arts aplicades, Llorach s'ha apassionat en els últims anys per la il·lustració mitjançant l'aquarel·la i ha col·laborat amb cartells de difusió d'actes culturals i participat en exposicions col·lectives vàries. En el cas d'Eduard López es va iniciar en la il·lustració com a col·laborador en diverses publicacions periòdiques. L'any 2014 va publicar el llibre 'Interseccions'

DIBUIXANT REUS-Teresa Llorach Manresa (1965) i Eduard López Mercadé (1961). Graduada en arts aplicades, Llorach s'ha apassionat en els últims anys per la il·lustració mitjançant l'aquarel·la i ha col·laborat amb cartells de difusió d'actes culturals i participat en exposicions col·lectives vàries. En el cas d'Eduard López es va iniciar en la il·lustració com a col·laborador en diverses publicacions periòdiques. L'any 2014 va publicar el llibre 'Interseccions'

La iniciativa neix quan la reusenca Teresa Llorach comença a dibuixar i pintar amb aquarel·la paratges de la ciutat. No ha deixat mai de dibuixar i pintar. Va estudiar a l’escola d’art i té la formació, encara que no s’hi dedica professionalment. «Sempre havia fet dibuixos de Reus, però ara fa uns tres o quatre anys vaig començar a dibuixar, sobretot, edificis», explica la il·lustradora. Quan ja tenia una cartera força nombrosa, es va plantejar fer-ne alguna cosa. Tot i així, no els han utilitzat tots. En té encara molts més. La majoria, aquarel·les, a banda d’alguna il·lustració feta en línia.

Dibuixant Reus proposa un recorregut, una passejada per la ciutat. Comença al Mercadal i va cap a la Prioral, el Tomb de Ravals... També surten molts comerços i petits detalls, d’aquells que quasi no es veuen a simple vista. La Festa Major, gent asseguda a les terrasses, el Trapezi, el Modernisme... Hi ha 280 dibuixos en unes 80 pàgines, com un quadern de viatges. Alguns, grans, tipus quadres, i d’altres més petits. Tot plegat són dibuixos de Llorach, textos d’Eduard López que acompanyen la passejada gràfica de manera majoritàriament descriptiva, i dissenys d’Elisabeth Tort, una barcelonina instal·lada a Reus que precisament estava buscant treballar en un projecte d’aquestes característiques. «Jo volia fer un llibre il·lustrat. Buscava il·lustrador i escriptor, i ens van posar en contacte», explica Tort, encantada de contribuir a mostrar la ciutat des d’un altre punt de vista.

López, per la seva banda, es mostra encantat amb la idea d’acompanyar amb els seus textos aquesta passejada gràfica. «M’ho va comentar la Teresa. I em va semblar molt bona iniciativa», apunta. La majoria d’explicacions són apunts històrics. Descriptius. Tot i que en algun apartat s’hi pot trobar alguna aportació més subjectiva.