La desaparició d’una nena de quatre anys en una granja dels afores de Fjällbacka fa ressonar els ecos d’una tragèdia succeïda tot just fa trenta anys. Aleshores, una nena va ser trobada surant al mateix estany on ara ha mort la petita Linnea. Dues noies de tretze anys van ser acusades del crim, tot i que no van arribar a trepitjar la presó per raons d’edat. De llavors ençà, una d’elles ha portat una vida tranquil·la al poble. L’altra, en canvi, s’ha convertit en una diva de Hollywood, i casualment ara ha tornat a Fjällbacka per rodar una pel·lícula.

La troballa del cos sense vida de la petita Linnea desencadena la por, i l’ombra de la sospita es desplega com un núvol de tempesta. Hi ha relació entre els dos crims? O potser cal trobar la resposta en els fets ocorreguts exactament en el mateix lloc però quatre-cents anys abans, quan la persecució per bruixeria s’estenia implacable per tot Suècia?

LA BRUIXA -Camilla Läckberg

Camilla Läckberg
(Fjällbacka, 1974) És l’autora de novel·la negra escandinava més popular. Les seves obres han assolit el reconeixement de la crítica i de milions de lectors als 55 països on han estat publicades, en 38 llengües, i també els principals premis de novel·la negra. En català, Amsterdam Llibres ha publicat La princesa de gel, Les filles del fred, Empremtes que mai s’esborren, Crim en directe, L’ombra de la sirena, Els vigilants del far, La mirada dels àngels i, ara, El domador de lleons, totes situades a la seva terra natal i amb Erica Falck i Patrik Hedström de protagonistes.

 Un nou cas per a Erica Falck i Patrik Hedström. El nou best-seller de la sèrie de Fjällbacka. La desaparició d’una nena de quatre anys en una granja dels afores de Fjällbacka fa ressonar els ecos d’una tragèdia succeïda tot just fa trenta anys. Aleshores, una nena va ser trobada surant al mateix estany on ara ha mort la petita Linnea. Dues noies de tretze anys van ser acusades del crim, tot i que no van arribar a trepitjar la presó per raons d’edat. De llavors ençà, una d’elles ha portat una vida tranquil·la al poble. L’altra, en canvi, s’ha convertit en una diva de Hollywood, i casualment ara ha tornat a Fjällbacka per rodar una pel·lícula. La troballa del cos sense vida de la petita Linnea desencadena la por, i l’ombra de la sospita es desplega com un núvol de tempesta. Hi ha relació entre els dos crims? O potser cal trobar la resposta en els fets ocorreguts exactament en el mateix lloc però quatre-cents anys abans, quan la persecució per bruixeria s’estenia implacable per tot Suècia? «Al voltant de la nena l’aigua es movia lentament i la quietud de la superfície només es trencava quan, de tant en tant, un espiadimonis s’hi posava i produïa petits cercles concèntrics. La transformació havia començat i, a poc a poc, la criatura es fusionaria amb el bosc i l’aigua. Si ningú no la trobava, la naturaseguiria el seu curs lent i la convertiria en una part de si mateixa. Encara ningú no sabia que havia desaparegut.

 

La bruixa és el títol de la nova novel·la negra de Camilla Läckberg, desena entrega de la saga literària ambientada en un petit poble costaner on va néixer i va créixer l'escriptora sueca, Fjällbacka, que arribarà a les llibreries espanyoles i d'Amèrica Llatina que ve dijous 1 de març. Publicada en espanyol per AMSTERDAM, l'última novel·la de Läckberg demostra que les caces de bruixes no són cosa del passat, ja que la desaparició d'una nena desencadenarà una en ple segle XXI. La història comença amb la desaparició d'una nena de 4 anys d'una granja als afores de Fjällbacka, el que desperta tràgics records ja que 30 anys abans es va perdre en el mateix lloc el rastre d'una altra menor que al poc va ser trobada sense vida. Llavors, dos adolescents van ser acusades i declarades culpables del seu segrest i assassinat, però van evitar anar a la presó per ser menors d'edat. Una d'elles, Helen, ha portat una vida plàcida a Fjällbacka; l'altra, Marie, una actriu d'èxit, torna per primera vegada després del succés per rodar una pel·lícula. Un nou cas per Patrik i Erica, la parella que protagonitza aquesta exitosa saga d'intriga de l'autora sueca, que escriu també llibres infantils i sobre gastronomia. Segons Läckberg, la paraula "bruixa" té més aviat una càrrega positiva ja que, explica, després de llegir sobre les persecucions per bruixeria, "queda clar que la majoria de les dones acusades i assassinades eren dones fortes i independents". "Se les veia com una amenaça i es van convertir en una mena de víctimes quan va començar la caça de bruixes", assenyala Läckberg

 

 

Tracta sobre l'assassinat d'un nena i un retorn a la Suècia de finals del segle XVII. L'època de la crema de bruixes. L'escriptora no està molt segura que aquests temps s'hagin superat. "Seguim en els temps de la caça de bruixes. Ja no cremen a ningú, però les xarxes socials alimenten el mateix fanatisme. El meu nou marit té 14 anys menys que jo, i durant dos anys no han deixat de recordar-m'ho, comentar i criticar. en els temps de les bruixes ja m'haguessin condemnat a la foguera ", comenta Camilla Läckberg, un personatge molt popular a Suècia, que sol aparèixer en diferents programes televisius. L'autora sueca, que és economista i dissenya el màrqueting de cada un dels seus llibres, es va inspirar en el seu primer marit per crear el personatge del detectiu. Té quatre fills i ha publicat llibres de cuina i obres infantils. De fet, ha creat un personatge, Supercharly, inspirat en un dels seus fills.