El grup d’empreses Enciclopèdia Catalana es va crear a partir de la Gran Enciclopèdia Catalana. L’inici del projecte es remunta a l’any 1965, quan es constituí Enciclopèdia Catalana, SA i s’inicià el projecte de la Gran Enciclopèdia Catalana, basat en una idea d’Enric Lluch i Max Cahner, sota el segell editorial d’Edicions 62. L’any 1980 es creà la Fundació Enciclopèdia Catalana, que passà a ser la propietària de tot el grup d’empreses que s’havia anat creant al voltant d’Enciclopèdia Catalana.

Actualment, el Grup Enciclopèdia Catalana es dedica a la publicació en català d’obres de temàtica diversa: grans obres, literatura infantil i juvenil, llibres de text, recursos educatius i continguts en línia. Té la missió de promoure i difondre la llengua i la cultura catalanes. És format per les empreses Enciclopèdia Catalana, SAU, les editorials La Galera ‒obres infantils i juvenils‒ i Text-La Galera ‒llibres escolars i recursos educatius‒ i Diccionaris de l’Enciclopèdia, i participa en Àgora Solucions Logístiques i Edicions 62.

Les clavegueres de l'estat</i> és un assaig rigorós i documentat que conté revelacions impactants sobre les maniobres que durant el darrer govern de Mariano Rajoy s'han dut a terme des del Ministeri de l'Interior per combatre els adversaris polítics,siguin independentistes o membres de Podemos. Escrit per Jaume Grau, guionista del documental <i>Las cloacas de Interior</i>, el llibre explica, amb testimonis fins ara inèdits, quin ha estat l'abast de la guerra bruta que des del govern del Partit Popular s'ha dut a terme en els darrers cincs anys, i els lligams que aquesta guerra bruta té amb diferents casos oberts sobre corrupció. D'altra banda s'estableix amb rigor una línia de continuïtat entre les males pràctiques d'alguns membres de la policia i la judicatura durant el franquisme i fins el dia d'avui. Finalment, s'aborda una comparativa històrica de les pràctiques de guerra bruta en diferents períodes i nacions, posant-la en relació amb l'estructura de les clavegueres a l'estat espanyol.

Biografía del autorJaume Grau (Barcelona, 1960) és biòleg de formació i guionista de professió. S'ha especialitzat en el camp del documental científic, històric i polític. Ha treballat per a La Vanguardia, Públic, Televisió de Catalunya, IB3, La Sexta, Canal Plus, Catalunya Ràdio, RAC 1, Ràdio Barcelona, o la revista Sapiens. Entre d'altres, va dirigir el documental Conviure amb el risc, Explorant l'univers, Propera parada Mart o el contrafactual històric Viva la República, sobre un eventual triomf dels republicans a la Guerra Civil. Va ser el guionista d'Espagne, la nouvelle donne, documental d'anàlisi polític produït pel canal franco-alemany ARTE (2015) i guionista de Las cloacas de Interior, produït per Mediapro (2016).És autor de diversos assaigs de reflexió científica, com La Natura no té drets, o de divulgació històrica, com Carlinades, el far west a la catalana. També ha publicat un recull de contes amb el títol de L'ombra dels peixos.

Les clavegueres d'Interior, produït per Media pro. Però amb el documental censurat per totes les cadenes espanyoles no ha tingut prou. És per això que acaba de publicar el llibre Les clavegueres de l'Estat (Catedral, 2018). Amb la voluntat d'anar més enllà, s'endinsa encara més en la pudent guerra bruta del Ministeri de l'Interior. I la situa en perspectiva històrica i geogràfica.

 

es clavegueres de l'estat és un assaig rigorós i documentat que conté revelacions impactants sobre les maniobres que durant el darrer govern de Mariano Rajoy s'han dut a terme des del Ministeri de l'Interior per combatre els adversaris polítics,siguin independentistes o membres de Podemos.

 

El llibre explica, amb testimonis fins ara inèdits, quin ha estat l'abast de la guerra bruta que des del govern del Partit Popular s'ha dut a terme en els darrers cincs anys, i els lligams que aquesta guerra bruta té amb diferents casos oberts sobre corrupció. D'altra banda s'estableix amb rigor una línia de continuïtat entre les males pràctiques d'alguns membres de la policia i la judicatura durant el franquisme i fins el dia d'avui. Finalment, s'aborda una comparativa històrica de les pràctiques de guerra bruta en diferents períodes i nacions, posant-la en relació amb l'estructura de les clavegueres a l'estat espanyol.

 

 

 

Jaume Grau presenta "Les clavegueres de l'Estat"