Vet aquí una crònica sentimental d'uns anys que, si bé consideràvem passats, tornen com les modes. Si més no, pel que fa a la política. Qui hauria apostat que, tant de temps després, tornaríeu a córrer davant dels uniformats? I quantes vegades aquests darrers temps no heu hagut d'ajudar els més joves amb la lletra de l'Estaca, etzibant-los un cop de colze per dir-los que tu ja la cantaves quan ells tot just eren uns marrecs? Però hi ha coses que no tornen perquè mai no han acabat de marxar, perquè són el moll de l'os de tota una generació; la música, la tele i el cinema; els TBO i els primers Cavall Fort; els viatges furtius a Perpinyà i un fotimer de records per desenterrar.

Perquè tu també cantaves l'Estaca

Josep Maria Buñol
La primera vez que se puso corbata fue para hacer de Willy Fogg en una función escolar. Ahora es guionista de radio y televisión, pero aspira a ser espectador profesional. Ha estado en Radio Barcelona, Cadena SER y RAC1. Habla de cine y series en Els matins de TV3 y El suplemento de Cataluña Radio, donde también escribe guiones del En guardia ! Además, trabaja en El forastero de TV3 y colabora en el diario Ahora . No es hiperactivo; sólo es autónomo ..

Recordes quan 'Star Trek' es deia 'La conquesta de l'espai' i s'emetia pel UHF? Vas tenir la sort de veure els Beatles a la Monumental o Johan Cruyff al Camp Nou? Vas cridar "Llibertat, amnistia i Estatut d'Autonomia"? I massa anys després ... t'ha tocat tornar als córrer davant d'agents uniformats?

Heus aquí una crònica sentimental d'uns anys de rebel·lia que crèiem superats, però tornen com les modes. Si més no, pel que fa a la política. Hi ha altres referents que mai ens han deixat del tot, perquè estan en el moll de diverses generacions i brillen més en el record. La Trinca i l'Ona Laietana; Rin Tin Tin i Pippi Calzaslargas; Pumby i La família Ulisses; El fugitiu i Sandokan; la tancada a Montserrat, els viatges furtius a Perpinyà i un munt de vivències per destapar.

Deixa't guiar pel viatge de la teva vida, relatat amb mordacitat, humor, paral·lelismes inquietants amb l'actualitat i diversos testimonis oculars: Carme Ruscalleda, Quimi Portet, Màrius Serra, Anna Veiga, Enric Calpena, Ramon Maria Calderé i Sílvia Munt.

Perquè tu també cantaves l'Estaca i te la saps millor que nosaltres.