CC Ediciones es la división editorial de El Catálogo del Cómic, una empresa con más de 15 años de historia que ha trabajado en prácticamente todas las áreas relacionadas con el mundo editorial. La aventura de El Catálogo del Cómic empezó en 1995 con la apertura de Cosmic, nuestra tienda de cómics, muñecos y merchandising en Barcelona, y su filial online Planetacomic, y ha continuado a lo largo de los años con la realización de servicios editoriales e informáticos para otras empresas, tan grandes como Grupo Planeta (España), Sony (Estados Unidos), Giochi Preziosi (Italia) o Cospa (Japón).

ECC Ediciones somos un equipo de personas con ilusión y ganas de ofrecer al público hispanohablante un producto de calidad, e iniciamos esta andadura como editorial con un gran reto: la licencia para publicar DC Comics en España y Latinoamérica a partir de enero de 2012. Los años de experiencia en el sector editorial y un profundo amor por los cómics nos avalan y nos dan la fuerza necesaria para afrontarlo.

El aclamado guionista y dibujante Jeff Smith es el autor del laureado cómic Bone, convertido en clásico instantáneo. Ahora, el brillante creador pone al servicio de DC Comics todo su talento para confeccionar historias que combinan aventuras, humor y preciosas ilustraciones en esta reinterpretación de la historia de Shazam para una nueva generación.

Cuando el joven huérfano Billy Batson sigue a un misterioso desconocido hasta el metro, no imagina que está entrando en un extraño mundo de poderosos magos, tigres parlantes, monstruos devoradores de niños, robots gigantes, intrigas policiales y misteriosos villanos. ¡Pero Billy encuentra todo eso y mucho más cuando el mago le revela una palabra mágica que lo transforma en el mortal más poderoso del mundo!

Shazam! La Monstruosa sociedad del Mal

En aquesta "La Monstruosa Societat del Mal" el de Pennsilvània ens explica de nou els orígens de Shazam. Però s'allunya d'aquesta visió contemporània de la qual estem gaudint, o no depèn de a qui li preguntis, a hores d'ara. Smith s'allunya del Billy Batson adolescent que va imposar el genial Geoff Johns per portar-nos al protagonista amb el qual arrenco nostre heroi en Wiz Comics. Billy torna a ser aquest orfe de 10 anys que sobreviu, amb prou feines, a la dura ciutat gràcies a la mendicitat i a l'ajuda d'uns pocs amics com Tawky. Aquest retorn a la infància propicia que Smith imprimeixi en el guió la visió càndida i ingènua d'un nen davant d'un món que és, sens dubte, injust i perillós. Una mostra d'això és la visió que l'autor ens mostra l'antagonista per antonomàsia de Shazam. Silvana és ara un petit ser, literalment, ple de maldat que anhela davant tot el control i el poder. A més ara ocupa un càrrec electe amb la qual cosa les diferències entre el representen els dos personatges no poden estar més a les antípodes: Billy el nen pobre i desvalgut contra Silvana el ric i poderós, representant així la brutal diferència de classes que realment existeix avui en dia en la nostra societat.

 

Els personatges, no és que estiguin perfectament construïts, és que estan realitzats d'una manera deliciosa. La candidesa que destil·la Billy Batson és digna d'elogi i molt difícil d'aconseguir mitjançant dibuixos. Sivana per fi es veu amenaçant, si perdre la comicitat que té el seu aspecte. Mary és una travessa nena que té les reaccions pròpies d'una cria de la seva edat. I així podria seguir fins a no parar També té mèrit el guió. Amb un regust post 11-S patent, no es deixa portar per un camí fàcil i utilitza la paranoia regnant al seu favor. Que no us enganyi la seva simplicitat, una segona lectura del tom deixa patent múltiples lectures. És com una pel·lícula Disney, les criatures la gaudeixen, sense més. Però els adults que l'acompanyen, veuran més d'un matís que els fa pensar.

 La història té moments tendres, terrorífics i hilarants.

 

 

 

Inoblidable l'escena en la qual Billy Batson es converteix en Marvel per poder parlar amb el director d'una cadena televisiva, amb una mirada furtiva d'una reportera al seu ... .ejem ... ¿paquet?

 

 

opina el llibre:valenti fainê

 

"Shazam! La monstruosa societat del mal "és un còmic que serà gaudit enormement pels més petits però que tot i així resulta prou interessant i fet amb ofici com perquè els més grans puguem seguir meravellant amb les aventures del campió del Mag. Recomanable si busqueu una lectura lleugera i que recuperi alguna cosa de l'esperit clàssic dels còmics d'aventures de superherois.