Quiénes somos
Plataforma Editorial es una editorial independiente nacida en 2007 que publica libros que dan ganas de leer y divulgar.

Nuestro nombre surge de nuestra idea de que esta editorial es el núcleo de un proyecto más amplio. Un proyecto en el que caben nuevos soportes y nuevos contenidos. Un proyecto donde caben nuestros amigos, autores, lectores, libreros… un proyecto donde todos cuentan y tienen su espacio.

Nos estimula descubrir obras auténticas, autores con talento y generosos al compartir lo que saben, capaces de emocionarnos y de dar sentido a nuestras vidas. Nuestro motor es el entusiasmo, la energía, la autenticidad y la ilusión por editar. Somos un equipo que realiza su oficio con profesionalidad y alegría.

En nuestro catálogo puede encontrar los mejores títulos sobre los temas de actualidad más importantes relacionados con educación, salud y medicina, desarrollo personal, meditación y mindfulness, deporte, empresas, así como los testimonios más singulares y conmovedores. En Neo, nuestro sello para el público juvenil, encontrará las mejores historias para enamorarse, y con Patio, nuestro sello para el público infantil, descubrirá el lugar preferido de los niños.


Plataforma Editorial, fiel a su compromiso de publicar libros con autenticidad y sentido, entrega el 0,7 % de las ventas de todos sus títulos a ONG con las que colabora y planta un árbol por cada título publicado. Desde 2015 apadrina la escuela Antaviana, un centro público barcelonés situado en un barrio periférico con severos problemas socioeconómicos. Si queréis conocer todas las acciones solidarias que hemos llevado a cabo visitad nuestra página Plataforma Solidaria.

un libro de citas autorizado que reúne, por categorías, la opinión del ex presidente de Sudáfrica sobre la xenofobia, la libertad y el perdón, pero también sobre temas tan variados como la jardinería, el deporte o Hollywood. Gracias al acceso a los documentos privados de Mandela y a las grabaciones de la época, la editorial lanza este volumen que abarca más de 60 años.

Plataforma Editorial, responsable de la publicación del libro en España es Jordi Nadal, director de Plataforma Mandela es Doctor Honoris Causa por esta universidad desde 2010.

Nelson Mandela...por si mismo

Abús infantil
Si volem ser la societat protectora per la qual crèiem que ens estàvem esforçant durant la nostra lluita contra les iniquitats de l'apartheid, hem d'eradicar tots els rastres de violència i d'abús infantil. En una societat que pretén considerar decent a si mateixa no pot excusar cap forma de violència, però la violència contra els nens constitueix amb seguretat l'expressió més abominable de la violència. Sotmet als més vulnerables i els més febles a la indignitat, a la humiliació, a la degradació i als majors danys.
SUD-ÀFRICA, NOVEMBRE DE 2003

Acció de protesta
L'acció de les masses té la capacitat d'enderrocar governs. Perquè si podem organitzar-perquè la gent es quedi a casa i mantingui una acció prolongada contra la indústria, això és capaç d'enderrocar un govern.
D'UNA CONVERSA AMB RICHARD Stengel, 29 D'ABRIL DE 1993

amor
Que el saber-te estimada avivi l'interès per la teva feina i et porti una fructífera recompensa al final de l'any.
D'UNA POSTAL D'ANIVERSARI A NANDI MANDELA, ESCRITA EN LA PRESÓ DE OLLSMOOR, CIUTAT DEL CAP, SUD-ÀFRICA, 23 DE JUNY DE 1988

La camarada Nomzamo [Winnie Mandela] va acceptar l'onerosa càrrega d'educar sola als nostres fills. Ha estat més afortunada que altres mares soles, ja que va gaudir d'un suport moral i material tant dels sud-africans com de la comunitat internacional. Va resistir tota mena de persecucions per part del govern amb una fortalesa exemplar i mai va vacil·lar en el seu compromís amb la lluita per la llibertat. La seva tenacitat va reforçar el meu respecte, amor i afecte, i ha despertat també l'admiració del món sencer. El meu amor per ella és inalterable.
L'ANUNCI DE LA SEVA SEPARACIÓ DE WINNIE MANDELA, JOHANNESBURG, SUD-ÀFRICA, 13 D'ABRIL DE 1992

La gent acabarà matant d'amor perquè tots volen tocar-me i abraçar-me, per la qual cosa he de protegir-me dels que em segueixen, dels que em admiren. Això és per a mi una font de gran pesar.
D'UNA ENTREVISTA AMB TOM COHEN I SAHM VENTER PER A LA ASSOCIATED PRESS, TUYNHUYS, CIUTAT DEL CAP, SUD-ÀFRICA, 22 DE SETEMBRE DE 1994

Aquest noi us estima, a tots i cadascun de vosaltres. De fet, si tingués grans butxaques, us ficaria a ells, a tots i cada un, i tornaria amb vosaltres a Sud-àfrica.
DES DEL BALCÓ DE LA CASA DE SUD-ÀFRICA, TRAFALGAR SQUARE, LONDRES, ANGLATERRA, JULIOL DE 1996

Us estimo a tots. Desitjaria portar-vos a tots a les butxaques per mostrar-vos com us estimo. Escolteu: heu de protegir-vos, a vosaltres mateixos i a tots els que estimeu.
D'UN MISSATGE ALS JOVES DE SUD-ÀFRICA AL DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA, 1 DE DESEMBRE DE 2000

diàleg
Alguns dels més influents dels nostres dubtaven seriosament si el diàleg amb el règim de l'apartheid era una opció viable.
MANUSCRIT AUTOBIOGRÀFIC INÈDIT, ESCRIT A ROBBEN ISLAND

L'arma més potent no és la violència sinó parlar amb la gent.
D'UNA ENTREVISTA AMB LA BBC (Regne Unit), 28 D'OCTUBRE DE 1993

L'èxit relatiu que hem arribat a Sud-àfrica justifica la nostra creença que els conflictes poden, i deuen, resoldre pacíficament mitjançant el diàleg.
PRESENTACIÓ DEL PREMI ÀFRICA DE LA PAU A MOÇAMBIC, DURBAN, SUD-ÀFRICA, 1 DE NOVEMBRE DE 1997

Desafortunadament, cap de nosaltres pot esquivar la culpa per la situació en què es troba la humanitat. En gairebé totes parts del món, els éssers humans troben raons per recórrer a la força i la violència a l'hora d'abordar diferències que segurament hauríem d'intentar resoldre mitjançant la negociació, el diàleg i la raó.
D'UN MISSATGE A LA CONVENCIÓ GLOBAL SOBRE PAU I NO VIOLÈNCIA, NOVA DELHI, ÍNDIA, 31 DE GENER DE 2004

Premi Nobel de la Pau
Que Sud-àfrica hagi rebut de nou el Premi Nobel de la Pau és un tribut a tots els sud-africans. Representa una expressió de la profunda confiança que la comunitat internacional ens ha conferit perquè puguem gestionar col·lectivament els enormes problemes que afronta el nostre país sense recórrer a la violència ia la coerció.
REACCIONS A L'ANUNCI QUE LI HAVIEN CONCEDIT EL PREMI NOBEL DE LA PAU, 15 D'OCTUBRE DE 1993

Sóc profundament conscient que el Premi Nobel de la Pau m'imposa personalment una obligació encara més gran d'esforçar-me, encara més durament, en els interessos de tots els sud-africans per la pau, la justícia i la democràcia.
ibíd

No deixem mai que les futures generacions ens diguin que la indiferència, el cinisme o l'egoisme ens van fer fracassar en complir els ideals humanistes que condensa el Premi Nobel de la Pau. Que tots els nostres esforços demostrin que Martin Luther King Jr. tenia raó quan va dir que la humanitat no pot continuar tràgicament lligada a la nit sense estrelles del racisme i la guerra.
CERIMÒNIA DE LLIURAMENT DEL PREMI NOBEL DE LA PAU, OSLO, NORUEGA, 10 DE DESEMBRE DE 1993

Mai m'he preocupat massa pels premis individuals. Un home no es converteix en un lluitador per la llibertat amb l'esperança de gana

OPINADOR VALENTI FAINÊ

No es podria parla millor del llibre que el que esta fen la pròpia Editorial sols agraí la delicadesa em la que tracten els temes i las interpretacions tan fantàstica Felicitats

 

El primer compendi precís de les cites més inspiradores i més importants històricament de Nelson Mandela.

 

Nelson Mandela per si mateix és el llibre definitiu de cites d'un dels grans líders del nostre temps. Aquest recull -reunida a partir de l'accés privilegiat i autoritzat el vast arxiu de Mandela de documents privats, discursos, correspondència i enregistraments sonores- ofereix més de 2.000 cites, moltes d'elles inèdites, que abasten més de 60 anys.

 

Les inspiradores cites de Mandela estan organitzades en més de 300 categories per a la seva fàcil maneig, incloent aspectes com la seva definició de la grandesa en «Caràcter», «Valor» i «Optimisme», mentre aprenem del gran home l'essència de la democràcia, la llibertat i la lluita en categories com «democràcia», «Història», «Racisme», «Reconciliació» i «Unitat».

 

Nelson Mandela per si mateix és la primera, i l'única, recopilació autoritzada i autentificada de cites d'una de les figures més admirades en el món sencer.