EL CAMI DEL BOSC Buscar bolets ,trobar consol

Long Litt Woon

(Malàisia, 1958). És antropòloga i experta pericial en bolets. Va marxar a Noruega com estudiant d’intercanvi, on va conèixer el seu marit, Eiolf Olsen. Actualment viu a Oslo.Antropólogo malayo radicado en Noruega. Autor de "El camino de vuelta a la vida. Sobre los hongos y el dolor". Derechos extranjeros actualmente vendidos a trece países en todo el mundo.

El llibre que ha captivat els lectors de més de dotze països. Un viatge inoblidable, divertit i commovedor pels camins més bonics del bosc i les terres més ermes del dol.

 

 

Nascuda a Malàisia però instal·lada a Noruega des de jove, on es va llicenciar en antropologia, Long Litt Woon va debutar amb un llibre, El camí del bosc, que “té com a punt de partida una pèrdua traumàtica que fa que l’autora es plantegi superar el dol a través de la recol·lecció de bolets”, explica l’editor Joan Carles Girbés, d’Ara Llibres. Publicat en noruec el 2017, el llibre està en procés de traducció a una desena de llengües.

 

 

 El camí del bosc és un relat ple de saviesa i humor sobre el món dels bolets i els boletaires, a més d’una colpidora història d’amor, de pèrdua i de cerca de consol. Poc s’esperava la seva autora que la passió pels bolets de Noruega, el país que la va acollir, li canviaria la vida. Allà va trobar-hi l’amor, però després d’uns anys de felicitat, la pèrdua sobtada del seu marit va submergir-la en la foscor. Una foscor que va fer fora de la seva vida amb l’ajuda dels bolets. Però com connecten tristesa i bolets? Long Litt Woon ens ofereix un testimoni únic i singular sobre la vida que creix al bosc i la mort que fa niu dins de qui ha perdut un company estimat. Ho fa amb la mirada d’antropòloga que observa el món que l’envolta amb curiositat i coneixement. I, també, amb la mirada serena de qui ha sabut deixar enrere la tristor bo i mantenint el record de l’amor.