Es infinita Barcelona? Casi. No es una ciudad inalcanzable, pero guarda rincones, personajes y paisajes que la hacen, afortunadamente, inacabable. Este libro descubre una serie de lugares e historias desconocidos o bien insólitos de la ciudad y os invita a visitarlos. Conoceréis donde están enterrados los soldados que fueron a la guerra de Cuba. Donde descansa la monja que era vidente de Franco y tenía el don de la ubicuidad. También va a visitar el ascensor de Batman, la casa de Lovecraft, la iglesia donde Josep Oriol hacía reiki en el siglo XVIII o la torre donde se descubrió la atmósfera de Titán y el asteroide que lleva el nombre de Barcelona. Verá la capilla donde vive un superordenador parecido al de la película 2001, una odisea en el espacio. Este libro, sin embargo, no es una recopilación de anécdotas. Las luces y sombras,

Joan de Déu Prats es un escritor en lengua catalana. Su obra se caracteriza por la agilidad, la fantasía, el humor y la poesía. Tiene más de cien libros publicados en catalán, castellano, inglés, francés, italiano, chino, gallego, portugués, euskera, coreano y braille. Ha ganado varios premios de prestigio.
Su obra se ha dirigido mayoritariamente a los niños. Pero también ha cultivado la literatura juvenil, y en los últimos años, escribe sobre todo libros para adultos. Ha escrito en el ámbito de la televisión, haciendo guiones de telecomedias, y en la prensa, satírica especialmente, pero también en las laderas de reportajes, artículos de divulgación y entrevistas orientados a los más pequeños. También ha realizado adaptaciones de cuentos clásicos y óperas en el mundo infantil

Barcelona és infinita. El cúmul de cròniques i epopeies que amaga i continua generant és immens. Molt s’ha dit, des de llibres turístics fins a erudits, però la ciutat no s’esgota, no s’acaba, no fineix. Les coses de la vida es poden explicar cronològicament o calidoscòpicament. D’aquesta segona manera, amb una miríada de flaixos, he volgut mostrar les petites costures que teixeixen la Gran Història. Aquest ha estat el plantejament de l’obra. Agafar les vores per fer el vestit de la ciutat. Molt ha quedat fora, Barcelona és infinita. Una mica ha quedat dins, tastos punyents i sucosos d’una ciutat ben arrelada i en moviment. De manera que cordeu-vos bé el cinturó i agafeu-vos ben fort, perquè esteu a punt d’iniciar un viatge trepidant i vertiginós. Un eslàlom d’esdeveniments sorprenents, una muntanya russa d’històries admirables i emocionants. Tot s’ha de dir: no tots els llocs mostrats són insòlits. Alguns simplement són poc coneguts, altres estan davant dels ulls dels vianants i ningú no els reconeix, però cap deixa indiferent. Esteu a punt d’encetar una cursa per monuments, edificis, personatges, jardins i racons ocults. Un recorregut que excedeix amb escreix el títol del llibre. Teniu a l’abast més de 260 indrets per descobrir, visitar i conèixer: la rambla aèria, la casa del foc, la catedral subterrània, la fàbrica de taüts… I, rere els indrets visitats, trauran el nas els protagonistes: inventors, científics, místics, titellaires, herois, assassins, hipnotitzadors, artistes. Una trama immensa de successos, anècdotes, troballes, fets excelsos i esgarrifosos. Tot hi cap, perquè tot s’ha d’acceptar. I no cal dir que, una vegada hàgiu llegit el llibre, sentireu Barcelona d’una manera diferent. I us adonareu que ningú no la coneix prou, la qual cosa atrau i encisa. En definitiva, enamora…, perquè allò que té incomptables matisos ni decep ni cansa. Barcelona és infinita.

És infinita Barcelona? Gairebé. No és una ciutat inabastable, però guarda racons, personatges i paisatges que la fan, sortosament, inacabable. Aquest llibre descobreix un seguit d'indrets i històries desconeguts o bé insòlits de la ciutat i us invita a visitar-los.
Coneixereu on estan enterrats els soldats que van anar a la guerra de Cuba. On descansa la monja que era vident de Franco i tenia el do de la ubiqüitat. També visitareu l'ascensor de Batman, la casa de Lovecraft, l'església on Josep Oriol feia reiki al segle XVIII o la torre on es va descobrir l'atmosfera de Tità i l'asteroide que porta el nom de Barcelona. Veureu la capella on viu un superordinador semblant al de la pel·lícula 2001, una odissea a l'espai.
Aquest llibre, però, no és un recull d'anècdotes. Les llums i ombres, els encerts i misèries de Barcelona també hi queden reflectits a través d'un calidoscopi de facetes i aspectes de la nostra ciutat que conformen, en definitiva, la seva rica i diversa personalitat.