Donar las gràcies a la editorial ARA LLIBRES) com no a tot el equip de la Editorial i tots el seus segells, Gràcies moltíssimes gràcies els seguidors estan superb- contén...

El senyor Tiberius era un home solitari, esquiu, petit i gros, que depenia de les ajudes socials i vivia en un llòbrec soterrani sota d'en Randolph, Rebecca i els seus fills. Infrahome, deien. Tot i les correctes relacions inicials, la convivència entre la família i el misteriós veí es va veure aviat esquerdada, primer per les cartes obscenes que l'home escrivia a Rebecca; després per les denúncies falses de pederàstia amb què va incriminar la parella. Avui, el senyor Tiberius és mort, i el pare de Randolph compleix pena de presó per l'homicidi. Davant la indefensió jurídica i la inoperància policial, com havien de fer front a les mentides ia les repugnants acusacions?

L'ombra de la dudaes una narració inquietant de terror domèstic i tortura psicològica que obligarà el lector a plantejar-se les pròpies pors i explorar els racons més foscos de la nostra societat. Podem justificar la violència en casos d'assetjament o defensa pròpia? Hi ha una altra alternativa a la desesperació més absoluta? Per si sola, l'ombra del dubte és ja una condemna. I la por ens transforma.

L'ombra del dubte

Dirk Kurbjuweit
(Wiesbaden, Alemania, 1962). Ha sido redactor de Die Zeit y de Der Spiegel . Por sus reportajes periodísticos ha recibido, los años 1998 y 2002, el premio Egon Erwin Kisch, además de muchas otras distinciones.
Es un autor de éxito en Alemania, donde sus novelas han sido a menudo adaptadas al cine. La sombra de la duda , traducida a una quincena de lenguas y alabada por la crítica internacional, es su primera traducción al catalán.

Escrit narracions, si articles periodístics, obres de no-ficció, novel·les o Facebook publicacions, sempre tenen una relació complexa amb la realitat. L'acte de l'escriptura crea una versió de la realitat que afirma validesa sense en definitiva sent vàlid en el sentit de ser veritable. En les seves diferents formes, totes les seves formes d'escriptura només pot venir a la veritat.

 

Moriries per la teva família, però... mataries per ells?El senyor Tiberius era un home solitari, esquiu, petit i gras, que depenia de les ajudes socials i vivia en un llòbrec soterrani a sota d’en Randolph, la Rebecca i els seus fills. Infrahome, en deien. Tot i les correctes relacions inicials, la convivència entre la família i el misteriós veí es va veure aviat esberlada, primer per les cartes obscenes que l’home escrivia a la Rebecca; després per les denúncies falses de pederàstia amb les quals va incriminar la parella. Avui, el senyor Tiberius és mort, i el pare d’en Randolph compleix pena de presó per l’homicidi. Davant la indefensió jurídica i la inoperància policial, com havien de fer front a les mentides i a les repugnants acusacions?L’ombra del dubte és una narració inquietant de terror domèstic i tortura psicològica que obligarà el lector a plantejar-se les pròpies pors i a explorar els racons més foscos de la nostra societat. Podem justificar la violència en casos d’assetjament o defensa pròpia? Hi ha cap altra alternativa a la desesperació més absoluta? Per si sola, l’ombra del dubte és ja una condemna. I la por ens transforma.«I què passa si no ens creu a nosaltres, sinó a ell? Què passa si pensa que podria haver-hi part de veritat en les acusacions? Per primera vegada vaig prendre consciència que, a partir d’aquell moment, depeníem de la confiança i la bona voluntat dels altres.»

 

 

Opinio: valenti fainê

Dirk Kurbjuweit :escriptor  i redactor en cap del diari Die Zeit i Der, siguent ja un gran professional i estant aquesta novel·la de les moltes que ha escrit la primera en espanyol, mentre las altres han estat traduïdes en més de 16 idiomes diferents.

Ens porta una novel·la de una intriga apassionant, tot i que son fets que podrien estar al ordre del dia.

Un misteriós veí que empresona al pare d’en Randolph , la Rebecca rep cartes obscenes i Tiberius i els embolics  fan del llibre una qualitat excepcional d´escriptura que no ens estranyaria gens que de nou fos cridat el premiat escriptor per tornar a forma part d´una pel·lícula més sobre tot el que s´ha escrit. Amb aquest llibre l´embolic és tant agut i de tanta intensitat que mentre llegeixes ja estàs  mirant las imatges d´un nou episodi de la cinematografia. Al meu gust es un escriptor del que s´en hauria de saber molt més dels seus llibres.

Si ets un bon lector no pots deixar de llegir tan apassionat llibre ja que aquest é

  • L’obra reflexiona sobre la indefensió dels ciutadans davant l’estat de dret
     
  • La tinença d’armes, la masculinitat, l’assetjament sexual o la pertinença a una classe social són alguns dels temes de la novel·la
     

Dirk Kurbjuweit és un reputat periodista alemany i autor de diverses novel·les d’èxit adaptades al cinemas un fet que podria passar i ja tindries resposta.