L’equip d’Ara Llibres posa la seva expertesa en el món de l’edició al servei d’empreses i institucions.

Aportem solucions innovadores i a mida per generar el contingut, el disseny gràfic i el format més adient per a cada client i objectiu.

Desenvolupem projectes ‘claus en mà’ o serveis editorials per fases, segons les necessitats de cada client:

Pres, i pare
Junqueras, en els textos d'aquest llibre, puntualment fa referència a la seva estada a la presó, i fins i tot menciona els seus companys de captiveri, però evita convertir el seu empresonament en el punt central de cap conte. De fet, si alguna cosa sorprén és que els contes de Junqueras els transporten, a ell i als seus fills, lluny dels murs de la presó: els porta a la cuina de casa seva, a la finestra des d'on abans miraven a Collserola... Però també els transporta lluny del seu marc habitual. Els condueix per l'espai sideral, per deserts i per platges, per la Xina, per França... Abans que res, en aquests textos Junqueras és pare, i fins i tot promet als fills recuperar el temps perduts i veure tots aquells llocs que s'han hagut de perdre mentre ell era a la presó.

El president d'ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras : Ensenyaments i fantasies

A la presó, amb els fills

Junqueras obre el llibre amb una carta als seus fills on els explica que a desgrat de l'"absència imposada": "Allà on aneu, jo sempre seré amb vosaltres i amb la vostra mare". El text està signat el 19 de febrer, a Soto del Real, i Junqueras en ell prepara als fills per una llarga temporada en què encara els resultarà més difícil de veure's, a causa del judici i de l'allunyament de Catalunya.

Ensenyaments i fantasies

Alguns d'aquests textos els ha elaborat Junqueras a partir del que li expliquen amics i parents del que interessa els seus fills. Si s'han interessat sobre els dromedaris, els fa un conte per explicar-los coses sobre camells i dromedaris. En d'altres aprofita els seus coneixements com a historiador, i explica l'arribada dels romans a Sant Vicenç dels Horts, el seu poble, o el periple del Mar Eritreu, la circumval·lació d'Àfrica per part d'uns navegants fenicis. Però a vegades recorre als seus coneixements d'astronomia, de zoologia, de geografia... I fins i tot proposa als nens petits experiments científics. Ho fa per ensenyar-los algunes coses, però, sobretot, com diu a la fi d'un conte sobre els cromanyons, "per demostrar-vos que us estimo molt i us enyoro".

 

Dibuix: Cristina Losantos.

Junqueras, en els textos d'aquest llibre, puntualment fa referència a la seva estada a la presó, i fins i tot menciona els seus companys de captiveri, però evita convertir el seu empresonament en el punt central de cap conte. De fet, si alguna cosa sorprén és que els contes de Junqueras els transporten, a ell i als seus fills, lluny dels murs de la presó: els porta a la cuina de casa seva, a la finestra des d'on abans miraven a Collserola...

 

Però també els transporta lluny del seu marc habitual. Els condueix per l'espai sideral, per deserts i per platges, per la Xina, per França... Abans que res, en aquests textos Junqueras és pare, i fins i tot promet als fills recuperar el temps perduts i veure tots aquells llocs que s'han hagut de perdre mentre ell era a la presó.

La directora de "Sàpiens", Clàudia Pujol, explica en el pròleg que van decidir fer el llibre després que la dona de Junqueras els ensenyés les "desenes i desenes de cartes" que ha enviat als fills, primer des de la presó d'Estremera i després des de la de Lledoners:

 

"No us enganyo si us dic que a la redacció de "Sàpiens" vam quedar impressionats per la qualitat d'aquell material. Però sobretot perquè eren cartes moltes contes plens d'història i, també, de tendresa- que un home tancat a la presó escrivia als seus fills des d'una distància tan física com emocional."

 

Pujol recorda que Junqueras va ser un dels primers col·laboradors de la revista que dirigeix, i afegeix que cap de les persones que han participat en l'elaboració del llibre, entre elles una dotzena d'il·lustradors, ha cobrat res per la feina.

 

 

valenti fainê

 

És el milor llibre que s´ha escrit dins una presó i que a més il.lustra i personalitza la savièsa d´un gran polític que a la vegada és un gran mestre.

La fatalitat política sempre ha fet que els sàvis catalans per una o altre cosa siguin empresonats perseguits o tal vegada desapareguts, i el que amb una mica de sort tant sols han tingut la sort valgui l´expressió repetida fugit del Pais Espanyol. És per moltíssimes coses que Catalunya i la política catalana per desgracia no tota, volem un Pais Nou un país de convivència de unió de fets de recuperació del drets i moltíssimes coses més, LLIBERTAT i AUTUNOMIA pròpia, ensenyament .

Aquest llibre escrit i col·laborat amb grans e intel·ligents inlustradors, ha estat posible per també l´esforç de L´EDITORIAL ARA. Gràcies companys un èxit assegurat i ja aneu amb la segona quasi tercera edició.....