L’equip d’Ara Llibres posa la seva expertesa en el món de l’edició al servei d’empreses i institucions.

Aportem solucions innovadores i a mida per generar el contingut, el disseny gràfic i el format més adient per a cada client i objectiu.

Desenvolupem projectes ‘claus en mà’ o serveis editorials per fases, segons les necessitats de cada client:

Pres, i pare
Junqueras, en els textos d'aquest llibre, puntualment fa referència a la seva estada a la presó, i fins i tot menciona els seus companys de captiveri, però evita convertir el seu empresonament en el punt central de cap conte. De fet, si alguna cosa sorprén és que els contes de Junqueras els transporten, a ell i als seus fills, lluny dels murs de la presó: els porta a la cuina de casa seva, a la finestra des d'on abans miraven a Collserola... Però també els transporta lluny del seu marc habitual. Els condueix per l'espai sideral, per deserts i per platges, per la Xina, per França... Abans que res, en aquests textos Junqueras és pare, i fins i tot promet als fills recuperar el temps perduts i veure tots aquells llocs que s'han hagut de perdre mentre ell era a la presó.

El president d'ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras : Ensenyaments i fantasies

A la presó, amb els fills

Junqueras obre el llibre amb una carta als seus fills on els explica que a desgrat de l'"absència imposada": "Allà on aneu, jo sempre seré amb vosaltres i amb la vostra mare". El text està signat el 19 de febrer, a Soto del Real, i Junqueras en ell prepara als fills per una llarga temporada en què encara els resultarà més difícil de veure's, a causa del judici i de l'allunyament de Catalunya.

Ensenyaments i fantasies

Alguns d'aquests textos els ha elaborat Junqueras a partir del que li expliquen amics i parents del que interessa els seus fills. Si s'han interessat sobre els dromedaris, els fa un conte per explicar-los coses sobre camells i dromedaris. En d'altres aprofita els seus coneixements com a historiador, i explica l'arribada dels romans a Sant Vicenç dels Horts, el seu poble, o el periple del Mar Eritreu, la circumval·lació d'Àfrica per part d'uns navegants fenicis. Però a vegades recorre als seus coneixements d'astronomia, de zoologia, de geografia... I fins i tot proposa als nens petits experiments científics. Ho fa per ensenyar-los algunes coses, però, sobretot, com diu a la fi d'un conte sobre els cromanyons, "per demostrar-vos que us estimo molt i us enyoro".

 

Dibuix: Cristina Losantos.

Junqueras, en els textos d'aquest llibre, puntualment fa referència a la seva estada a la presó, i fins i tot menciona els seus companys de captiveri, però evita convertir el seu empresonament en el punt central de cap conte. De fet, si alguna cosa sorprén és que els contes de Junqueras els transporten, a ell i als seus fills, lluny dels murs de la presó: els porta a la cuina de casa seva, a la finestra des d'on abans miraven a Collserola...